lauantai 4. helmikuuta 2012

Arkea

Oon tässä nyt yrittäny miettiä että mitä täällä olis tapahtunu, mutta elämä on vaan jotenkin niin ilahduttavan tavallista ja normaalia että mitään erikoista kerrottavaa ei taida oikeestaan ees olla. 


Viikonloppuna juhlittiin Paigen ja Romainin 21-vuotissynttäreitä, jenkeissä etenkin kun tuo ikä tuppaa olemaan suhteellisen iso juttu niin sitähän sitten juhlistettiin. Suunnattiin ekaa kerta Temple Bar-alueelle, josta löytyy kaupungin suosituimmat bilemestat. Ja porukkaa oli, missään ei oikein päässy eteenpäin. Hyvää on se, että useimpiin paikkoihin tuolla ei tarvi maksaa sisään koska ne on vähän pienempiä paikkoja, paikasta riippuen myös livemusaa on kuultavissa ja Guinness virtaa kaikkialle. Myöskään narikkaa ei useimmissa paikoissa edes ole, tai jos on niin sitä ei oo pakko maksaa. Tosin takin mukana kanniskelu on semisti raskasta, ja saa koko ajan pelätä että se häviää. Innolla jo odotan lämpimämpiä iltoja, että kykenee samaan kun paikalliset asukkaat ja lähtemään ulos ilman sen kummempaa päällystakkia. Tai no paikallisilla nyt ei oo vaatteita oikeestaan nimekskään baariin lähtiessä, paljaat sääret, lyhyt mekko eikä mitään pitkähihasta on aika yleinen vaatetus tuolla ulkosalla.



Temple Bar


Sunnuntaina oli varsinainen synttäripäivä, jota sitten juhistettiin ihan vaan kakulla täällä kotosalla. Tarkotus oli lähteä Guinnessin panimolle, mutta sunnuntai oli eka sadepäivä (ja tähän mennessä itse asiassa myös ainoa) joten päätettiin siirtää reissu jollekin toiselle päivälle.


Tiistaina käytiin muuten vaan pyörähtämässä Morganin ja Amilien kanssa d|twossa, sairaasti oli porukkaa taas liikkeellä. Ei voi kun iloita näistä kahen päivän kouluviikoista, tosin ne kaks päivää tuntuu sitten jotenkin sitäkin raskaammilta. Tällä viikolla pyörähti kaikki kurssit myös meiän osalta käyntiin, maanantaina oltiin ekaa kertaa liikassa, joka oli suhteellisen hauskaa. Keväämmällä on luvassa Outdoor activities-osio, jossa käydään läpi myös suunnistusta. Opettaja oli innoissaan saadessaan meiät suomalaiset suunnistajat ryhmään. Nyt on menossa Games-jakso, aika perusjuttuja käydään sielläkin läpi opettajan ohjeistuksella, mutta ilahduttavan paljon kuitenkin sisältö eroaa POM-liikunnasta. Lopputunti etenkin oli hulvaton kun aikaa oli varattu pienpeleille, ja noin 10 hengen ryhmissä piti sitten nopeesti saada peli käyntiin. Satuttiin Sannan kanssa onneks just siihen ainoaan rugby-ryhmään, säännöistä ei tietenkään mitään hajua. 

Tiistaina alko myös vaihtareille suunnattu Irish Culture, Language and Literature-kurssi. Ekalla kerralla aiheena oli kirjallisuuden ja kielen kehittyminen. Muutama sana päästiin lausumaan tuota gaelia, ja huhhei siinä on kyllä kieli opeteltavaks. Kurssilla pitää kirjoittaa myös essee ja yhtenä aiheena olisi juurikin tuo kielen opiskelu, mutta taidan tyytyä kirjoittamaan jostain maailman vähän puhutusta kielestä, tässä tapauksessa suomesta. Myös Field trip-kurssin ensimmäinen tapaaminen oli, ens viikolla sitten suunnataan päiväksi Boyne Valley-nimiseen mestaan joka on jossain tässä ihan lähistöllä.

Samaisena tiistaina sivistettiin itseämme myös teatterin merkeissä, näytelmänä oli Hamlet. Häpeäkseni täytyy myöntää, että en ollut etukäteen oikeastaan yhtään selvillä Hamletin juonesta, ja vasta pari minuuttia ennen näytelmän alkamista pälähti mieleen että olishan tuon juonen jostain voinut selvittää etukäteen niin seuraaminen olis voinut olla asteen verran helpompaa. En ymmärrä Shakespearea vaikka lukisin sitä suomen kielellä, saati sitten silloin kun seuraan näytelmää, jossa puhutaan hyvin... mielenkiintoista englantia. Seuraavana päivänä sitten oli pakko avata wikipedia ja huomata, että olin kuitenkin onnistunu ymmärtämään kaikki pääpointit.



Urban Outfittersin viiksimuki, must have!


Muuten täällä päivät on tähän asti täyttyny aika pitkälti asuntolassa hengailusta, kaupungilla kiertelystä ja shoppailusta sekä Dubliniin tutustumisesta. Tänään saatiin aikaseks hankkia rambler-bussikortit, jolla saa siis matkustaa bussilla 30 päivänä (ei tarvi olla peräkkäiset) niin paljon kuin haluaa. Käytännössä kannattaa siis tehdä ainakin kaksi matkaa että kortti maksaa ittensä takas. Kortti maksaa 82 euroa, eli päivän hinnaksi tulee noin 2,70, yksittäinen matka puolestaan on 1,90 e. Ei tunnu hinnat juuri missään jos esim. Jyväskylän paikallisliikenteeseen vertaa.

 Keväämmällä meillä on pitkä loma, jonka aikana olis sitten tarkotus lähteä reissamaan muuallekin Irlantiin, mutta voi pojat että riittää jo tässäkin kaupungissa näkemistä ja tekemistä! Kaikki ne pubit, kaupat, ravintolat ja muut paikat jotka vielä odottaa meitä, voin kertoa että niitä tosiaan riittää. Suurimmista nähtävyyksistä on nähty oikeastaan vasta kasvitieteellinen puutarha, Spire ja Trinity College, ei lopu tekeminen siis heti kesken. Ehkä eniten odotan, että päästään eläintarhaan!


We found love in a hopeless place <3
Mitään ihmeellistä en tosin tällä hetkellä edes tähän elämääni kaipaa, vaan oon vaan täydellisen tyytyväinen. Mutta mitäs sitä muuta voiskaan pyytää kuin tunnetta siitä, että on vaan niin oikeessa paikassa oikeiden ihmisten kanssa? Voi elämän kevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti