lauantai 21. tammikuuta 2012

Valmisteluista sanasia

No nyt seuraa sitten niitä olennaisia infoja vaihtoon hakemisen ja valmistelujen osalta. Oon hyvin paljon sellanen "älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon"-ihmistyyppi, joten luultavasti kaikki mahdolliset virheet on tehty. Lähdin matkaan tosiaan yhdessä hyvän kaverini kanssa, joten molemmat luonnollisesti tuudittauduttiin siihen, että yhessä saadaan kaikki asiat selvitettyä ja vaikka ei saataiskaan niin eipä tarvi sitten yksin perillä ollessa pähkäillä ja panikoida.

No mutta asiaan. Vuosi sitten alettiin kaverini Sannan kanssa miettiä, että haettaisko yhessä vaihtoon Dubliniin. Irlanti ja Dublin on itsellä jo pitkään keikkuneet unelmien matkakohteiden kärkipäässä, ja kun kerta seuraa oli saamassa niin innostuttiin todella asiasta ja haettiin. Kaikki tai ei mitään-meiningillä mentiin enkä edes hakenyt mihinkään muualle. Hakeminen vaati hakulomakkeen täyttämisen sekä alustavan kurssisuunnitelman tekemisen, johon saimme onneksi apua aiemmin samassa kohteessa vaihdossa olleelta opiskelijalta, yliopiston nettisivut ovat nimittäin ainakin aluksi hieman epäselvät. Maaliskuussa oli sitten haastattelut koska Iso-Britannian ja Irlannin alueelle oli niin paljon hakijoita, mutta sekin oli oikeestaan vain mukava tilaisuus jota ei liikaa tarvinnut jännittää. Haastattelusta ehkä seuraavana päivänä saatiin tietää että mehän tosiaan lähdetään tammikuussa 2012 Dubliniin, yhdeksän kuukautta tuntu tässä vaiheessa pieneltä ikuisuudelta, miten sitä malttaisi odottaaa?!

Irlannin on pakko olla yksi helpoimmista vaihtokohteista. Paperiasioita tarvitsee hoitaa oikeastaan vain Suomen päässä, Dubliniin riitti kouluunilmoittautumislomakkeen sekä learning agreementin lähettäminen. Learning agreementiin siis vain oikeastaan kirjataan uudelleen alustava suunnitelma kursseista. Tämäkin sitten onnistuttiin kuitenkin ryssimään, kun havahduttiin marraskuun alussa siihen, että ilmottautuminen on loppunut 21. LOKAKUUTA. Tästä en kuitenkaan suostu täyttä vastuuta ottamaan, sillä kaikki oletettiin että Dublinista pitäisi jonkun ottaa meihin yhteyttä. Siinä sitten pienet panikoinnit ja kv-palveluiden Elisalle ihmettelemään että mitäs nyt, päästäänkö me matkaan enää ollenkaan. Nopeasti täytettiin lomakkeet, jotka Elisa skannas ja laittoi sähköpostilla St. Patrick's Collegen vaihtokoordinaatorille, Bernielle (joka on nainen, vaikka nimestä ensin muuta pääteltiinkin.) Pistettiin samalla myös paperit postiin ja jännitettiin. Loppu hyvin, kaikki hyvin, eli puolentoista viikon myöhästyminen ei sitten lopulta haitannut ja saatiin taas hengittää, ja alkaa varailla lentolippuja.

Lennot varattiin jonkun netin hintavertailun avulla Travellinkiltä tammikuun 19. päivälle. Hintaa tuli 120 e ja lennot sisälsivät vaihdon Kööpenhaminassa. Suomesta ei lennä enää kovin halvalla Dubliniin nyt kun Ryanair lopetti lennot Tampereen ja Dublinin välillä. Suoria lentoja ilmeisesti menisi, mutta hyvin rajatusti ja ne onkin sitten niin kalliita että parempi oli ottaa vaihdollinen lento. Halvemmallakin olis lentoja löytänyt, mutta vaihtoaika Oslossa olisi ollut yhdeksän tuntia ja lähtö jo seitsemältä aamulla. Enemmän asiaa matkustamisesta mutta kuitenkin varmaan seuraavassa postauksessa!

Suomessa piti paperiasioista sitten vielä hoitaa kuntoon asunnon alivuokraus, opintotukihakemus ulkomaille, vakuutukset sekä lähtöilmoitus yliopistolle. Asioita ei siis todellakaan ollut paljon, mutta silti niiden tekeminen jäi ihan liian viime tippaan (kuten edeltä voikin lukea), vaikka luulinkin olevani suhteellisen ajoissa. No, aina ei vaan voi onnistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti