torstai 19. tammikuuta 2012

Asioita, jotka...

... kannattaa tehdä aikaisemmin kuin kaksi päivää ennen lähtöä:

- vakuutus: Kannattaa ymmärtää ja muistaa jo etukäteen, että matkavakuutus on yleensä voimassa vain kolme ensimmäistä kuukautta. Ei tarvitse sitten kahta päivää ennen lähtöä soitella puolta tuntia vakuutusyhtiöön, ohjautua kolmelle eri ihmiselle ja täyttää paniikissa terveysselvityslappua, jotta on oikeutettu saamaan vielä lisävakuutuskuukausia.

- opintotuen muutosilmoitus: Kannattaa opintotukea ulkomailla opiskelun ajalle hakiessaan tajuta tehdä samalla myös muutosilmoitus asumisesta. Ne KELAn ihmiset on aika pirun tarkkoja näiden asioiden suhteen eikä niiltä jää huomaamatta, jos esim. ihan oikeesti vahingossa oot nostanu tammikuulta asumislisää, vaikka asunto on jo alivuokrattu ja itse asut vanhemmilla. Ne vois nettilomakkeessa olla jotenkin kätsysti siinä samassa eikä eri toimintojen alla, säästyis panikoinnilta, selvitysten lähettämiseltä ja parinsadan euron takaisinmaksulta.

- kouluhommat: Jos jotan rästihommia on jäänyt joulun jälkeiseksi ajaksi, kannattaa alkaa tehdä niitä töitä heti silloin kun on itsensä kanssa sopinut (esim. heti uuden vuoden alusta), eikä väsätä viimesiä tehtäviä kasaan vasta edellisenä iltana. Tai toimiihan se niinkin mutta olishan siinä vähän stressiltä voinu säästyä.

- kuntosalin jäsenyyden irtisanominen: Tää on niiden vika, oikeesti hoidin asian jo joulukuussa, ne lupas selvittää ja palata asiaan, unohti asian, soitin uudelleen ja nyt taas selvitetään ja palataan asiaan.

- Opintolainan nostaminen: Jos aikoo nostaa opintolainan reissua varten, kannattaa vastata pankin soittoyrityksiin. Ne ainakin Osuuspankilta halusi varmistaa, että haluanko mä varmasti ottaa sen lainan korotuksen vastaan. No en tietenkään, läpällä hain. Ja halusin vielä lähtöpäivän aamuks jotain actionia, kun huomasin verkkopankista että laina ei ollukaan tullu tilille. Ajomatkan kentälle voi sitten kuluttaa soitellen pankkiin että missä vika. Onneksi ne sieltä auttaa ja laittaa lainan kuitenkin tilille, ilman tätä viime hetken paniikkiakin kuitenkin selviää varsin hyvin.


Terkut Helsinki-Vantaalta, laukut ei painanu liikaa ja kaikki on ainakin tällä hetkellä erittäin ok. Kohta mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti