maanantai 23. tammikuuta 2012

Home is where your heart is

Vaihtoehdoiksi asumiselle vaihdon aikana annettiin joko asuntola kampuksella tai asunnon vuokraaminen yksityiseltä. Meille itsestäänselvä vaihtoehto oli kampuksella asuminen, sillä ite en ainakaan edes olisi jaksanut nähdä asunnon etsimisen vaivaa, ja asuntolassa ainakin tutustuu varmasti muihinkin opiskelijoihin. Asuminen maksaa 97 euroa viikossa, eli hieman vajaa 400 kuussa, mutta siihen sisältyykin sitten onneksi sähköt, netit ja vedet. Netti toimii omassa huoneessa johdon kautta, mutta alakerrassa on langaton yhteys, joka tosin kovalla tuulella (eli aina) pätkii.


Asuntolan nimi on Moville, ja tää sijaitsee keskellä kampusta. Kaikki kampuksella asuvat vaihtarit asuu tässä asuntolassa, paitsi poikavahvistuksemme Romain. Yhteensä poikia on kaksi, mutta toinen asuu muualla. Asuntolaa jakamassa on kai noin 30 opiskelijaa, lisäksi jotkut opettajat asuu täällä myös. Kansallisuuksia löytyy laidasta laitaan, porukkaa on USA:sta, Belgiasta, Ranskasta, Itävallasta, Tsekistä, Liettuasta, Sveitsistä, Norjasta ja Puolasta.





Makuuhuone on todella kiva, huone on iso ja säilytystilaa on paljon. Oma lavuaarikin löytyy. Vessat ja suihkut jaetaan samalla käytävällä asuvien seitsemän muun ihmisen kanssa. Vielä ei ainakaan oo ehtinyt syntyä tappelua suihkuvuoroista, saa nähdä miten elämä tästä etenee. Hieman noista isoista ikkunoista tuulee sisään, ja patjan jouset tuntuu mukavasti läpi, yksi tytöistä myös herää aina kääntyessään jousien natinaan. Tuulesta huolimatta mun huoneessa lämmitys toimii välillä vähän turhankin tehokkaasti.




Suihkuja ja vessoja löytyy kaksi, ja ne on varsin viehättävät. Vessa vedetään tollasella peri-brittiläisellä ketjulla. Suihkussa vedenpaine on olematon, ja efekti on aika sama kuin seisois kesällä tihkusateessa ja yrittäisi siinä peseytyä. Lämmintä vettä kuitenkin tulee. Muutaman sanan voisin myös avautua noista hemmetin hanoista, ihan oikeesti eletään vuotta 2012 ja täällä vaan kaikkialla suositaan tota systeemiä, että kylmälle ja kuumalle vedelle on erilliset hanansa. Yritä siinä nyt sitten pestä naamaa kun kuuma vesi polttaa kädet, onneks kylmää vettä saa odottaa tovin jos toisenkin joten siinä ehtii naaman pesasta.



Mun huone sijaitsee asuntolan neljännessä kerroksessa, eli odotan että takamus ja reidet on suhteellisen hyvässä tikissä kun noita kevään ajan muutamia kertoja päivässä ravaa ylös ja alas.




Alakerrassa on kaikille yhteinen keittiö. Niin, mainitsinhan jo että meitä asuu täällä yli 30 henkeä? Keittiössä on kolme jääkaappia ja yksi pakastin, että kivasti mahtuu kaikkien ruoat. Uunia ei ole ollenkaan, kuitenkin kaksi mikroa ja rikkinäinen leivänpaahdin löytyy. Tarina kertoo, että ennen täällä oli uunit, mutta muutamat paistumaan unohtuneet kännipizzat aiheutti sitten sen, että uunit vietiin pois. Lisäksi alakerrassa on iso yhteinen oleskeluhuone, common room (hih, ihan kuin Harry Potterissa), jossa vietetään paljon aikaan ja josta aina löytää seuraa.

Kaikesta tästä huolimatta, tai ehkä juuri niiden takia, tykkään asuntolasta ihan sairaasti ja paikka tuntuu jo muutaman päivän jälkeen kodilta! Monet entiset vaihtarit ja paikalliset opiskelijat on kyselleet fiiliksiä täällä asumisesta ja olleet tosi yllättyneitä, kun paljoa valitettavaa ei oo juurikaan ollu. Puiset lattiat on aivan ihanat, kaikki on tosi siistiä, ja ennen kaikkea, seura täällä on ihan mahtavaa! En vois juurikaan tyytyväisempi siis olla. :)

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen asuntola, tilava ja siisti! :) Tosiaan hullua kun ei ole uunia, mutta ainakin oppii tekemään erilaisia ruokia jotka ei tarvii uunia. :D Terkkuja täältä kotisuomesta, lumen ja pakkasen keskeltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kyllä tosi paljon! Ja joo mielikuvitus on kyllä koetuksella noiden ruokien kanssa, vielä on onneks pärjätty ihan kivasti :D Terkkuja sinnekin kaikille, etenkin sille yhelle pikkuapinalle! <3

      Poista