keskiviikko 25. tammikuuta 2012

"If all else fails, read it"


Eilen meillä alkoi koulu sitten ihan virallisesti. Induction day starttasi klo 9.30 ja eteen iskettiin jumalaton määrä papereita, jotka vielä odottelee täyttämistään ja oikealle henkilölle toimittamista. Vielä kun olis jotain hajua että kuka se oikea henkilö on. Infoa tuli joka laitoksen opinnoista ja asumisesta sekä Student's Unionista, vastaa siis ylioppilaskuntaa. Pitkä ja puuduttava päivä, jonka aikana saatiin kuulla otsikon lause moneen kertaan kansainvälisen laitoksen koordinaattorin Gerryn suusta. Jos mikään muu ei auta, lukekaa ohjeet. Gerry ja Bernie on ihan mukavia, tosin mitä nyt on saanu kuulla niin aika hyödyttömiä jos oikeesti apua tarvis. Mutta en tunne, joten en tuomitse.


Kuvassa ehkä tärkeimmät eilen saadut paperit. Vihreästä vihkosesta valkattiin kurssit, ja aikatauluja etittiin sitten maailman sekavimmasta lukujärjestyspohjasta. Kyllä, paperiversioilta, ei siis kannata yhtään valittaa jos Korppi ei jollain hetkellä suostu toimimaan. Voin nimittäin vaikuuttaa että se on silti tuhat kertaa toimivampi systeemi kuin tuo, eikä yhtään helpota se että kurssikodit on lyhenteitä kurssien gaelinkielisistä nimistä. Asiaa vaikeutti vielä se, että täällä vaihtarit saa ottaa mitä kursseja tahansa, minkä vuosikurssin kursseja tahansa ja miltä laitokselta tahansa. Valinnanvaraa siis todellakin riittää, ja moni mielenkiintoisen tuntuinen kurssi jäi valkkaamatta.


Näistä sitten yritetään löytää oikeat kurssit, jepjep.

Kaikista meidän laitoksen (Department of Education) kursseista saa viisi opintopistettä, vaikka vihkoon onkin merkattu pienemmät pistemäärät. Kursseja ei siis tarvitse ihan jumalatonta määrää onneks valita että saa pisteitä tarpeeks kevään ajalta. Lisäks meille vaihtareille järkätään täällä kaksi ihan omaa kurssia, Irlannin kieleen ja kulttuurin perehdyttävä kurssi (5 op) ja Field Trip-kurssi (2,5 op), johon sisältyy nimensä mukaisesti opintomatka jonnekin maaseudulle, sekä tutustumista urbaaniin ympäristöön, toisin sanoen Dubliniin. Nämä tietysti otettiin kaikki, ihan mahtava tilaisuus päästä tutustumaan maahan! Lisäks valitsin kurssit nimeltä Digital Learning ja Psychology of Education, sekä liikuntaa ja kuvista. Kurssit sijottuu niinkin näppärästi, että mulla on koulua vain maanantaisin ja tiistaisin, loppuviikko sitten aikaa tehdä vaikka mitä!


Tänään sitten alkokin luennoilla ja tunneilla käyminen, kursseille ei sen kummemmin ilmottauduta, kunhan vaan kävellään luokkaan ja kysytään opettajalta että onko ok että tullaan, ja niille on. Aamulla ensimmäiseks oli Digital Learningiä, josta toivon olevan hyötyä. Tän päivän sisältö tosin oli kuvien ottaminen (hyvin basic-asioita) ja kuvamuokkauksen perusteet, eli oikeestaan OKLV110 all over again. Mun ryhmän paikallisilla opiskelijoilla ei tosin tuntunut olevan valokuvaamisesta hajuakaan, koska kun oli mun vuoro ottaa kuvia, oli ne tosi vaikuttuneita ja kyseli että oonko valokuvaaja. Öö... en, tiedän vaan miten käyttää esim. makro-ohjelmaa kamerassa. Paikalliset opiskelijat on kyllä tosi mukavia, ja auttaa mielellään. :) Päivä jatku kolmen tunnin tauolla (ja päikkäreillä, oli hyvä idea tulla kolmelta edellisenä iltana kotiin opiskelijabileistä), ja kahelta taas jatkettiin tuolla kasvatuspsykologialla. Avaus oli varsin mielenkiintonen, kun aiheena oli pedofiilit. Hyvä näkökulma aiheeseen kuitenkin, eipä oo tullu Suomessa tosta hirveesti puhuttua. Psykan luennot on maanantaisin ja tiistaisin, ja vaan tunnin kerrallaan, eli kerrankin luennolla jaksaa keskittyä. Iltapäivällä oli sitten vielä kuvista, harjoteltiin värien sekoittamista. Jeheij, tätähän ei paljoa oo päässy OKL-aikana tekemään, mutta tähänkin tuli heti uusia hyviä näkökulmia, etenkin siihen mitä luokkahuoneessa kannattaa kuviksen opetuksessa huomioida. Kurssi on suunnattu ekan vuoden opiskelijoille, joten perusjuttuja tullaan käymään läpi. Opettaja on todella kiva, varmaan eka miespuolinen kuviksen maikka jonka oon koskaan nähny ja osaa kyllä asiansa. Loppuviikko onkin sitten vapaata, luvassa on ainakin shoppailua, äänestyspaikan metsästäminen ja Paigen ja Romainin 21-vuotissynttärit viikonloppuna, suunnitelmissa ois ainakin vierailla Guinnessin panimolla.



Haluun Suomeenkin tollaset kortit. Tai no, periaatteessa toi on vaan ihan tavallinen opiskelijakortti, mutta toimii myös asuntolan avainkorttina ja sillä tunnistaudutaan kaikkialle. Kuvan ottoon kannattaa varautua Induction Dayn aikana, kiva pikku ylläri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti