tiistai 8. toukokuuta 2012

Studying

Viimesen kouluviikon päätyttyä voisin varmaan kertoa vähän siitäkin, mitä tän kevään aikana on tullu opiskeltua. Kyllä, sitäkin on tullu tässä ohessa vähän harrastettua, vaikka ei se siltä oikeestaan oo näillä kahen koulupäivän viikoilla tuntunukaan. Tammikuussa valitsin itelleni kuus kurssia, joilla kaikilla roikuin ahkerasti mukana. Nyt näistä kursseista osaa ehkä jo kertoa vähän enemmänkin.

Psychology of Education

Ylivoimasesti turhin kurssi, jonka valitsin ihan vaan pisteiden takia ja siks, että vois tuntea tekevänsä jotain. Kurssin ekat luennot vaikutti ihan lupaavilta, mutta kun vieraileva luennoitsija vaihtui kurssin varsinaiseks opettajaks loppu myös mielenkiinto. En oikein oo vieläkään selvillä kurssin sisällöstä, aiheet on hyppiny pedofiliasta syömishäiriöihin, mutta esim. kasvatuspsykan keskeisiä teorioita ei oo käyty läpi kuin korkeintaan sivulauseessa mainitsemalla jos edes sillä. Tää on myös ainoa kurssi, joka on järkätty massaluentoina, joten luonnollisesti pari luentoa on sitten tullu skipattua. Arvosanan saamiseksi ois pitäny palauttaa 3000 sanan esseen, mutta päätin tyytyä tän kurssin osalta vain suoritusmerkintään ja säästää itteäni turhalta stressiltä.

Digital learning

Tätä kurssia oisin varmasti arvostanu enemmän, jos se ei sijoittuis tiistaiaamuihin klo 9:ään, ainoa aamu jollon on saatava ittensä ylös ennen 11. Kurssilla harjoteltiin animaation tekoa, äänijuttuja, kuvien muokkaamista ja kaikkia hauskoja ohjelmia, joita voi koulussa käyttää. Lisäks on sivuttu tekijänoikeuksia ja käyty läpi nettiturvallisuutta ja siihen liittyviä sivustoja. Suurin painotus tunneilla oli kuitenkin Active Inspire-älytaulusysteemin käytössä, sillä sitä pääsee käyttämään teaching practicessa ja sitähän sitten harjoteltiin urakalla. Saatiin tää ilmaseks myös omille koneillemme, mistä oon nyt varsin ilonen kun kuulin, että ilmeisesti myös meiän omalla OKLV120-kurssilla on sen käyttöä opeteltu. Kurssin vaatimuksiin kuulu älytaulupohjaisen tuntisuunnitelman tekeminen sekä luonnollisesti sitten niiden diojen tekeminen. Menin siitä mistä aita on matalinja hyödynsin vanhoja tuntisuunnitelmia, opettaja varmasti ymmärtää paljon mun suomalaisesta lukutunnista.


On muuten aivan uskomatonta, miten käsiä nää irlantilaiset osaa jossain asioissa olla. Esim. kopioiminen ja liittäminen piti etenkin kurssin alussa käydä noin joka kerta läpi, ja tein myös suuren vaikutuksen joihinkin tyttöihin kun osasin niin nopeesti siirtää tiedostoja muistitikulle. Tahti on siis ajoittain ollu aika turhauttavan hidas.

Physical Education

Eli ihan vaan tuttavallisemmin liikunta. Kakkosvuosikurssin liikunnassa ollaan käyty läpi pallopelejä (myös niitä erittäin tuttuja hurlingia ja rugbya), voimistelua, tanssia, yleisurheilua ja nyt viimesimpänä aiheena on ollut outdoor activities and adventures, kaikki on suunnattu vuosiluokille 3-4. Sisällöt on siis ollu hyvinkin samoja kun POM-liikunnassa, mutta harjotukset on ollu onneks erilaisia, eli tää on ollu erittäin hyödyllinen kurssi ainakin omasta mielestäni. Etenkin kun POM-liikunnassa sportfolion koostaminen oli hieman laiskahkoa, nyt on kaikki materiaali tulostettavissa moodlesta. Outdoor activities-osuus on ollu hauskaa, kun aiheen ollessa suunnistus on opettaja varmistellu jatkuvasti multa ja Sannalta että miten sillä menee ja onko tää hyödyllistä, ollaanhan me suomalaiset kuitenkin niin hyviä suunnistajia.

Curriculum Arts


Kuviksen valitsin ihan vaan jo sivuaineenikin ja yleisen mielenkiinnon takia lukkariin, lisäks ajattelin tän ekan vuoden kuviksen olevan sopiva lepposaa ja sitä se on ollukin. Sisällöt on ollu suurimmaks osaks tuttuja mutta harjotukset jälleen onneks erilaisia, eli ei oo joutunu toistamaan kaikkea aikasemmin tekemäänsä. Kuvis on ollut liikunnan ohella ihan mun lempparikurssi, johon ei ihan vähiten oo vaikuttanu se, että tykkään meiän opettajasta ihan mielettömästi. Nuorehko, kuumahko mies, need I say more? Tunneilla ollaan käyty läpi värejä, muotoja,  painamista, tekstuureja ym. Kaikki perusjuttuja siis. Nyt oon kriisissä siitä etten näe sitä opettajaa enää koskaan nyyh.



Irish Culture, Language and Literature
Vaihtareille suunnattu kurssi, johon on kuulunu yks tunti viikossa 10 viikon ajan. Nimensä mukasestikin tarkotuksena on ollut tutustua Irlannin kulttuuriin ja kieleen mahollisimman monipuolisesti, aihealueisiin päästiin ite vaikuttamaan lukukauden alussa valitsemalla listasta 10 mielenkiintosinta. Tunneilla opittiin hieman iirin kieltä, tutustuttiin irlantilaiseen runouteen, kielelliseen maisemaan sekä musiikkiin ja lauluihin, opittiin iiriliäisistä peleistä eli gaelic footballista, hurlingista ja camogiesta, perehdyttiin irlantilaisiin keijulegendoihin sekä Pohjois-Irlannin historiaan. Todella mielenkiintoinen kurssi noin aiheidensa puolesta mutta ehkä hieman tylsähkösti järjestetty. Jos tänne vaihtariksi eksyy niin suosittelen kuitenkin ehdottomasti kurssin käymään, läsnäolovelvollisuuden lisäksi vaatimuksiin kuuluu 1500 sanan esseen kirjoittaminen ja aiheita tähän saa joka luennolta. Itse kirjotin omani peleistä, vertailin siis Suomen kansallislajia pesäpalloa iiriläisiin peleihin.

Images of Irish landscapes and cultures


Viimeinen kurssi listassani oli jälleen vain meille vaihtareille suunnattu field trip-kurssi. Noista field tripeistä oonkin jo aiemmin kirjotellu, niiden lisäksi kurssiin kuulu kolme kirjallista tehtävää. Yks koko kurssista jonka sai toteuttaa joko word-pohjasena raporttina tai power pointtina, itse valitsin jälkimmäisen. Lisäks piti valita kolme kuvaa St. Patrick's Daysta ja kirjottaa muutama kappale ihan vaan odotuksista ja kokemuksista sekä sitten tuottaa ryhmän kanssa posteri kurssin kokemuksista. Jotenkin ihan jumalattoman paljon hommaa verrattuna muiden kurssien työmäärään ja siihen nähden että tästä sai vaan 2,5 op kun muista taas napsahti se 5 op. Ei kuitenkaan mitään ylivoimasta eli suosittelen myös tätä kurssia.






Nyt on siis tää lukuvuosi taputeltu, varmaan ensimmäinen kerta ikinä kun en todellakaan toivo koulun loppuvan. Opiskelut on ollu todella lepposia. Oisin toivonu että paikallisiin opiskelijoihin olis tutustunu vähän enemmän, mutta siinä olis saanu itekin olla aktiivisempi. Tosin baarissa oltiin kyllä aina kavereita. :D Education-puolen opinnot ei ihan hirveesti vaatinu panostusta, BA-puolelta kursseja valinneet on joutunu tekemään huomattavasti enemmän hommia omasta pääaineestaan riippuen.


Kaikki täällä ei todellakaan toimi niin hyvin kuin Suomessa, ei oikeastaan mikään. Kv-puolikin tuntuu olevan suurimman osan ajasta aivan hukassa ja monet muut on joutuneet säätäämään aivan hulluna papereiden ym. kanssa. Mulla ja Sannalla on kuitenkin ollu tosi helppoa, jos joku asia on vaatinu selvittämistä niin ollaan vaan seurattu muita. Yliopistosta kuitenkin muuten opiskelupaikkana ja ympäristönä tykkään aivan hulluna, tää on mukavan pieni ja kompakti, ja erittäin kotoisa. St. Patrick's Collegea tulee ikävä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti