sunnuntai 22. tammikuuta 2012

The first days

En voi tajuta, että takana on vasta kaksi kokonaista päivää. Tähän mennessä ei olla tehty mitään ihmeellistä, vaan hengailtu asuntolassa ja kierrelty, ja tutustuttu toisiimme. Kun Sannan kanssa saavuttiin torstai-iltana tänne paikalla oli viisi tyttöä USA:sta ja kaksi tyttöä ja yksi poika Belgiasta. Matkaan lähdettiin Helsinki-Vantaan lentokentältä torstaiaamupäivällä. Lunta satoi ihan kohtuullisesti ja joitain lentoja oli peruttu, omamme oli onneksi vaan myöhässä ja ilmaan päästiin vajaa tunti aikataulusta jäljessä. Meitä viivästys ei onneks haitannut, koska vaihto oli Kööpenhaminassa ja seuraava lento oli vasta 17.50 Suomen aikaa, eli Kööpenhaminassa ehdittiin silti hengailla reilusti yli kaks tuntia. Ja se lentokenttä oli just niin siisti kuin olin kuullu!


Lennot suju kaiken kaikkiaan hyvin. Lentokentällä yritettiin löytää oikeeta bussia, jolla päästäisiin yliopistolle. Näytettiin niin eksyneiltä että heti joku mies hyökkäsi kysymään että ollaanko ok ja mitä yritetään löytää (Are you ok girls, where are you going?). Päästiin sitten oikeeseen bussiin (linja 16A), ja kyyti oli suhteellisen hurjaa! Bussi oli kuitenkin paljon halvempi vaihtoehto kuin taksi, jolla tosin olisi päässyt ehkä hieman varmemmin perille. USA:laisilta oli esim. nyhdetty 40 euroa taksimatkasta (10 e/hlö), vaikka normaalisti sen ei pitäisi maksaa 15 euroa enempää. Kannattaa siis olla tarkkana hintojen kanssa.

Irlantilaiset ylipäätään on kuitenkn just niin ystävällisiä kuin voi olettaakin. Oltiin oltu maassa tunti, ja siinä ajassa ehdittiin saada apua viideltä eri ihmiseltä, ilman että piti edes kysyä. Bussissa takana istuva nainen kertoi meille milloin pitää jäädä pois, ja kampuksella joku nuori mies kääntyi vielä 100 metrin päästä takaisin kysymään että tarvitaanko apua. Hän osasi sitten neuvoa meidät oikeaan rakennukseen. Saavuttiin vastaanottoaikojen ulkopuolella (sulkeutuu 7.00 pm) joten toinen mies soitti sitten vartijalle ja saatiin avaimet huoneisiimme.

Asuntola, jossa kaikki vaihtarit asuu on nimeltään Moville, ja paljon parempi mitä uskalsin odottaa (tosin juuri tapaamamme irlantilainen opiskelija sanoi että tääkin on ihan hirveä). Kaikille on omat huoneet, jotka on tosi isot. Lämmityskin toimii, oma huoneeni ainakin on suurimman osan ajasta kuin sauna. Huoneessa on oma pesuallas, mutta ei vessaa. Joka kerroksessa on kaksi suihkua ja vessaa, ja yhdessä kerroksessa kahdeksan huonetta. Huoneet on tosi viihtyisät ja rakastan noita puulattioita!


                                                                   Aurinko paistaa! 

Yliopisto sijaitsee hieman syrjässä, keskustaan kävelee noin 35 minuutissa. Ympäristö on kuitenkin tosi kiva, kirjottelen ja esittelen sen myöhemmin. Kadun toisella puolella kuitenkin on kaikki mitä tarvitsee.


      Todennäköisin syy miksi kuolen täällä (tai joku meistä), on todella vaikeeta muistaa katsoa oikeeseen suuntaan kun ylittää tietä. 

Perjantaina käveltiin keskustaan porukalla, ihan vaan tsekkailemaan reittiä ja ostamaan jotain tarvikkeita asuntolaan. Dublinin keskusta on I-H-A-N-A!! Kaikki tarvittava löytyy yhden ison kävelykadun varrelta, se on hieman eri kokoluokkaa kuin Jyväskylän vastaava. Kadulta löytyy myös Penneys (joka siis on sama kuin Primark, eri nimellä vaan), josta shoppailtiin kaikkea pientä huoneita piristämään. Bootsissa meinasi lähteä käsistä, nyt pitäisi ainakin naaman pysyä puhtaana naamanpesuaineiden määrästä päätellen. Ostettiin kaikille paikalliset liittymät, joilla saadaan soitettua ja tekstattua toisillemme ilmaseks, eikä puhelut Suomeenkaan maksa ihan tuhottomasti.

                                                                 Tytöt, tiedätte mikä tää on! 


Tässä on osa meiän porukasta, vasemmalta oikealle minä, Aveline, Sanna, Alicia, Paige, Sarah and Paige. Käytiin kiertelemässä kampuksella, tosin tuuli oli niin jäätävä että kierros jäi aika lyhyeksi. Viikonlopun aikana joukkoon on liittynyt opiskelijoita myös Tsekistä, Puolasta, Liettuasta, huomenna on kuulemma tulossa myös unkarilaisia, joten kansalaisuuksia ainakin löytyy.

Lisää seuraa myöhemmin, nyt seurataan vaalilähetystä! :)

2 kommenttia:

  1. 1. Oot löytäny SEN! (tai pitäiskö sanoa HÄNET)
    2. Hyvä että on nuoliki varmistamas ettei erehdy oikeasta!

    -Ersu, joka yritti jo kerran laittaa tähän kommenttia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuoli on varmaan ihan teitä suuntavaistovammasia ajatellen laitettu :D <3

      Poista