keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

St. Patrick's Day

Yksi koko vaihtoajan odotetuimmista jutuista koitti 17.3. St. Patrick's Dayn muodossa! Ei varmasti voi olla siistimpää paikka kokea tuota päivää kun Dublin. Odotuksissa oli että kaikkialla on vihreää ja ihan jumalattomasti ihmisiä, ja nää odotukset kyllä toteutuikin.


Kaikki oltiin lauantaiaamuna ylhäällä yheksältä ja alotettiin aamupalan nauttiminen, niin kiinteänä kuin nestemäisenäkin, sekä muu valmistautuminen mm. värjäämällä hiuksia ja naamoja. Voi varmaan arvata että tunnelmat oli suht hilpeät siihen mennessä kun oli aika lähteä keskustaa kohti puol yheltätoista.



Nallekarkkien puutteessa piti uittaa matokarkkeja. Ei niin hyvää kuin vois kuvitella, mutta tulihan ne syötyä.



Melkein kaikki erasmuslaiset valmiina juhlimaan!


Matka keskustaan taittui erittäin hilpeissä tunnelmissa (vaikka sitä ei ekä Wiktoriasta voikaan päätellä).

Keskustaan päästyämme leiriydyttiin heti paraatin lähtöhuudeille O'Connell Streetin yläpäähän kun tilaa oli eikä jaksettu lähteä väkisin keskustaan ryysimään. Väkeä valui paikalle tasaiseen tahtiin koko ajan lisää ja sitähän riitti. 




Muut turistit halus meiän kanssa yhteiskuviin. Saatettiin herättää jonkin verran huomiota rekvisiitallamme ja sillä, että meitä oli aivan valtava porukka ottamassa toisistamme jatkuvasti kuvia. Kunnon turistit.






Mulla oli eväänä juusto. Kokonainen juusto, ainoa mitä jääkaapista aamulla löyty.




Parkkeerattiin ittemme varsin mukavasti aidan päälle istumaan. Vaikka koko ajan saikin pelätä tippumista niin ainakin tosta näki jotain ja sai ihan hyvin otettua kuviakin. Samalla hetkellä kun paraati alko klo 12 alkoi myös sataa, luonnollisesti. Oikeesti täällä on ollu koko ajan suhteellisen hyvät kelit, mutta jotenkin tuntu erittäin sopivalta että sade alkaa samaan aikaan paraatin kanssa, ihanan irlantilaista.


Paraati itsessään oli varsin näyttävä, vaikkakin ihan tuhottoman pitkä. Olin myös odottanut näkeväni enemmän kaikkea stereotyyppisesti irlantilaista, kuten haltijoita, apiloita jne, mutta kulkue koostui aivan kaikesta muusta. Silti, todella siistiä.









Lukas onnistu tiputtamaan takkinsa kaiteen takana olevalle pihalle, jonne pudotus oli varmaan nelisen metriä. Takki saatiin takaisin aivan uskomattomalla pelastusoperaatiolla; Lukas kävi lainaamassa joltain paraatia seuranneelta tikkaat, tiputti ne alas, hyppäs ite perässä, heitti takin ylös, kiipes tikkaita pitkin roikkumaan kaiteeseen, heilautti jalallaan tikkaat ylös ja veti ittensä ylös. Unbelievable.


Paraatin jälkeen suunnattiin keskustaan, ja luoja että sitä porukkaa sitten riittikin. Eteenpäin sai madella ja turhauduttiin suhteellisen nopeesti. Käytiin hakemassa vähän ruokaa ja suunnattiin sitten väljemmille vesille takasin Drumcondraan Nilsin kämpille, jossa sitten hengailtiinkin loppupäivä ja -ilta ennen baaria. Vähän ehkä harmittaa että jäi se Temple Barin kaaos kokematta, mutta eipä sitä kyllä varmasti kauaa ois jaksanu. Ja oli ihanaa viettää päivä kavereiden kanssa.


Lukas onnistui myös hajottamaan tuolin ja epäonnistuneen korjausyrityksen jälkeen päätyi piilottamaan palaset ympäri olohuonetta. Lopulta tuolin hajoaminen piti kuitenkin paljastaa Nilsille ja palasia sitten keräiltiin mm. telkkarin takaa.


Loppuilta kulukin sitten ah jo niin tutussa Quinnsissä ylläolevissa merkeissä.

Siistiä on se että juhlimiset ei suinkaan keskity vaan yhteen päivään vaan kestää koko viikonlopun. Sunnuntai otettiin iisisti kolmen päivän bilettämisen jälkeen ja suunnattiin Merrion Squarelle kattelemaan tunnelmia. Squren ympärillä oli kunnon meininkiä tivolilaitteiden ja lukuisien ruokakojujen muodossa. 




Syötiin Sarahin, Alicen ja Paigen kanssa ehkä maailman parhaat hodarit!


Tuohon laitteeseen oisin halunnu mutta rahat ei enää riittäny. Sen sijaan käytiin katsastamassa maailmanpyörä, joka on mun mielestä ehdottomasti pelottavin laite ikinä. Ja niin kuin aina ennenkin, olin tälläkin kertaa ihan kauhuissani ekalla kierroksella (ja kaikilla sen jälkeenkin) jo siinä vaiheessa kun oltiin vasta puolivälissä matkalla huipulle. Vuoristoradat ym. ei tunnu missään mutta maailmanpyörä sitten kyllä niidenkin edestä. Uhkasin heittää Romainin alas pyörästä jos paikallaan heiluminen ei lopu.





Maisemien takia kannatti kuitenkin pyörähdellä muutama kierros, pääs näkemään koko kaupungin aivan uskomattoman ihanassa auringonpaisteessa.


Ja kun siitä vihreydestä oli puhetta, jopa Bank of Irelandin päärakennus oli valaistu vihreäksi. Jep, kaikki on vihreetä, etenkin St. Patrick's dayna. Ja voitte muuten olla varmoja että ens vuonna Jyväskylässä juhlitaan tätä päivää myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti